Руските власти потвърдиха за умишлено нанесени удари срещу енергийна инфраструктура на Украйна на

...
Руските власти потвърдиха за умишлено нанесени удари срещу енергийна инфраструктура на Украйна на
Коментари Харесай

Войната в Украйна: 25 хил. души в Херсон са напуснали домовете си заради т.нар. евакуация

Руските власти потвърдиха за съзнателно нанесени удари против енергийна инфраструктура на Украйна на фона на прекъсванията на тока в страната, включително в столицата Киев. Операторът на украинската електропреносна мрежа ограничи подаването на ток в няколко области. Междувременно в Херсон назначените от Москва власти обявиха, че продължава т.нар. " евакуация ". 25 хиляди души са напуснали домовете си.

Електроснабдяването в Украйна продължава да е затруднено. В столицата Киев започнаха планови спирания на тока, с цел да бъдат избегнати възможни повреди. От военното министерство на Русия потвърдиха, че целеустремено са нанесли удари против енергийни уреди в Украйна.

Кметът на Енергодар, където се намира Запорожката АЕЦ, разгласи, че градът е на ръба на филантропична катастрофа заради неналичието на ток и водоснабдяване. По думите му има заплаха отоплителният сезон в Енергодар въобще да не стартира.

В тази болница в Изюм личният състав се готви за зимата на фона на проблемите с тока и си спомня за дните, в които украинският град беше под съветски надзор.

 
Нямахме логистика. Загубихме връзка с Украйна. Нямаше къде да евакуираме пациентите. Можехме да разчитаме единствено на себе си и на доброволци.
Юрий Кузнецов, хирург

В Херсонска област назначените от Москва управляващи обявиха, че стартира основаването на локални милиции, както и че 25 хиляди души са напуснали домовете си, като част от така наречен " евакуация ". Освен това упрекнаха украинската войска за експлозия на самоделно взривно устройство в региона.

Украйна обвини Русия, че опитва да прекъсне телекомуникациите в Херсон, с цел да не могат жителите да изпращат информация на украинските въоръжени сили.

На този декор през последното денонощие се оповестява за удари в жилищен регион в град Николаев. Според локалните управляващи вредите са нанесени от съветски ракети S-300.

Украинските сили обявиха, че инструктори за работа с ирански дронове " Шахед "  са били видяни в Беларус. Според английското министерство на защитата Русия продължава да употребява ирански дронове във войната. А вестник " Ню Йорк Таймс " заяви, че от Израел са дали на Украйна информация за унищожаването на безпилотни самолети, създадени в Иран.

Междувременно руски боен аероплан падна върху жилищна постройка в сибирския град Иркутск. От Москва оповестиха, че случаят е станал при изпитателен полет, а двамата водачи на борда са починали. На мястото е избухнал пожар. Това е вторият сходен случай в границите на седмица, откакто по-рано съветски изтребител падна в град Ейск, покрай Украйна. Тогава починаха минимум 15 души.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР